Njihov nakup je cenejši, kot čiščenje avtomobila!
Avto preproge so vaš dober prijatelj, ki bo skrbel za čistočo vašega vozila. Pomislite na to, kolikokrat ste preklinjali svojo odločitev, da boste sladek sok pustili piti svojemu otroku v avtu, potem pa ga je polil po vozilu in ga je bilo težko očistiti.
avto-preproge Ali pa trenutek slabosti, ko ste prijatelju rekli, da res nimate prav nič proti, če bo svoj sendvič pojedel v avtu med vožnjo. Čeprav to ni prav varno, saj bi se lahko v primeru hitrega zaviranja vozila ali celo trka zadušil, pa se to na srečo ni zgodilo, a kos šunke in nekaj namaza je padlo naravnost pod sedež, kjer je potem vse skupaj še razmazal z blatnimi čevlji. Koliko stane kvalitetno notranje pranje vozila? Veliko. Pa ne samo to, tudi kar precej časa vam bo vzelo, da se boste najprej dogovorili za termin, potem pa morate vozilo nekam odpeljati in ga tam nekaj časa pustiti in priti iskati. Čas, bencin in še plačilo storitve.

avtopreproge

Zaradi čepkov ne drsijo po vozilu

Vse to bi lahko preprečili, če bi si avto preproge že prej namestili v vaše vozilo. Običajno pridejo v paketu štirih preprog, včasih celo petih in sicer se klasično ena namesti spredaj pri šoferjih in druga spredaj pri sovozniku. Medtem ko pri sovozniku zasede večji del prostora, je šoferjeva malce obrezana, da ne seže do stopalk za plin in zavoro, paziti pa morate tudi, da se slučajno ne bi premaknila in med vožnjo zdrsnila predaleč naprej, kajti lahko bi vam onemogočila, da bi pritisnili na zavoro ali pa bi se vam zataknila stopalka za plin in bi pretirano pospeševali. No, to se v praksi skoraj ne dogaja, razen če ste izjemno nepazljivi in med vožnjo še nerodni. Da bi bili takšni zdrsi preprečeni, imajo kvalitetnejše avto preproge tudi čepke na spodnji strani, ki tovrstne neprijetnosti preprečujejo.

Na razpolago so gumijaste ali tekstilne avto preproge

Avto preproge poznamo v dveh različnih izvedbah in sicer gumi avto preproge in tekstilne avto preproge. Medtem ko so tekstilne prijetnejše na otip in bolj človeku prijazne, jih je veliko težje čistiti. Sploh kakšne drevesne iglice ali drobne smeti se rade tako zažrejo vanje, da jih morate potem skoraj ročno odstraniti vsak košček posebej. Gumirane so meni osebno bolj všeč, saj lahko smeti iz njih preprosto stresem iz vozila, ko pa so bolj umazane, jih pod pritiskom sperem z vodo, namilim, dobro zdrgnem z gobico, ponovno sperem in pustim nekaj minut, da se posušijo na soncu. Spet so kot nove in lahko se vrnejo na svoje mesto in naprej opravljajo svojo nalogo.

Preberite si kako zelo uporaben produkt je korito za prtljažnik. Med bolj kvalitetne preproge sodijo preproge proizvajalca Gledring.

najnovejši avtomobilski brisalci

Brisalci za avto so majhen a pomemben del avtomobila

Tehnologija v modernih avtih se neprenehoma razvija in nadgrajuje. Tako imamo na razpolago napredne navigacijske sisteme, klimatske naprave, potovalne računalnik in druge pripomočke, ki nam olajšajo vsakodnevno uporabo našega jeklenega konjička.