Strešne sani na avtu so zelo praktična in univerzalna rešitev, ki omogoča namestitev različne dodatne opreme za prevažanje tovora ali različnega bremena na strehi. Tako lahko avtomobilsko streho dodobra izkoristite in nanjo pritrdite tisto, kar želite. Kaj vse je mogoče na strehi prepeljati na tak način, pa si lahko preberete v nadaljevanju tega članka, kjer vam bomo pojasnili prav vse o tem, kako se uporabljajo različni strešni nosilci za avto in kako se jih pritrdi na streho!

Ima vaš avto strešne sani?

Predvsem karavani imajo že serijsko vgrajene strešne sani na vrhu oziroma strehi vozila, kar pomeni, da vam jih pri takšnih vozlih ni treba kupovati in nameščati posebej, saj so že nameščene takoj ob nakupu. Za vsa tista vozila, ki jih še nimajo nameščenih, pa obstajata dve različni možnosti, ki poskrbita za preprosto varno prevažanje tovora na avtomobilski strehi:

  1. Nakup in nameščanje strešnih sani, na katere se potem lahko pritrdijo različni nosilci
  2. Nakup posebnih nosilcev, ki se pritrdijo direktno na streho

Kako poteka pritrjevanje?

Ne glede na to, ali kupite strešne sani ali nosilce, ki se namestijo direktno na streho avta, je treba pred nakupom preveriti, kako se izdelek namesti na streho, pa tudi, kako se ga odstrani z nje. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je bolje izbrati takšen izdelek, ki omogoča pritrditev in nameščanje na čim bolj preprost način, predvsem pa na avtu ne pusti nobenih prask ali drugih sledi. Zato ne skoparite pri tistih nekaj evrov razlike, ki jih boste odšteli za kakovosten izdelek – privoščite si ga, saj bo tako tudi njegova namestitev hitra in enostavna!

Kakšne vrste nosilcev obstajajo?

Univerzalni prečni nosilci, ki jih pritrdite na strešne sani ali na streho avta (izbrati morate nosilce primernega tipa glede na vaš avto), vam omogočajo namestitev različne dodatne opreme, med katero spadajo tudi:

  • nosilci za prevažanje koles
  • nosilci za smuči
  • nosilci za kajak ali kanu
  • strešni kovček
  • posebni nosilci za različne vrste tovora

Našteli smo le nekatere izmed specifičnih dodatkov oziroma nosilcev, ki jih lahko namestite na avto. To pomeni, da lahko na strehi avta na varen način prevažate marsikaj – od športne opreme do različnega tovora in prtljage. Vsekakor je to dober razlog za nakup primernih strešnih sani ali nosilcev za vaš avto. Tako boste lahko streho svojega avta izkoristili kar se da najbolje!