Neredko se pripeti, da nam v vozilu zmanjka prostora za prevažanje nekoliko večje opreme. Predvsem je to značilno za čas, ko se skupaj z družino poleti odpravimo na morje ali pa pozimi na smučanje. V obeh primerih s seboj praviloma vzamemo cel kup športne opreme, ki pa ni ravno najmanjših dimenzij. Ker vsega ne moremo spraviti zgolj samo v prtljažnik, imamo na strehi vozila najverjetneje nameščene primerne nosilce.

Strešni nosilci pa so še toliko bolj dobrodošli za voznike, ki veliko prostora v prevoznem sredstvu potrebujejo ves čas. To so navadno kakšni obrtniki, ki se naokoli prevažajo z večjimi ali manjšimi kombiji. Tovorni strešni nosilci so za njih več kot odlična izbira. Vsekakor pa še zdaleč ni vseeno, na kakšen način izberejo omenjeni sistem. Najpomembneje je, da so dovolj kakovostni in da se zlahka pričvrstijo na primerno mesto.

Strešni nosilci po meri vozila

Kakovostni strešni nosilci za tovorna vozila so na voljo v specializiranih prodajalnah, ki vam ponujajo dobro preizkušene izdelke. Najboljši nosilci za streho vozila so na sploh zagotovo tisti, ki so narejeni kar po meri in omogočajo še nakup dodatne strešne opreme. Po drugi strani pa jih mora nujno odlikovati še dovolj visoka nosilnost in garancija.

Kvalitetni tovorni strešni nosilci za obrtnike
Tovorni strešni nosilci dobrodošli za obrtnike, ki se naokoli prevažajo z večjimi ali manjšimi kombiji.

Kvalitetni tovorni strešni nosilci so tudi kompaktni, aerodinamični in uporabniku zagotavljajo izjemno udobno pa tudi varno vožnjo.

Lahki strešni nosilci za tovorna vozila

Pri izbiri strešnih nosilcev za tovorna vozila je med drugim ključno tudi to, iz česa so izdelani. Med najboljšimi materiali je zagotovo odporen aluminij. Ta omogoča, da so tovorni nosilci za streho vozila dovolj lahki. Kljub svoji izjemni lahkotnosti lahko učinkovito prenašajo tudi najbolj ekstremne obremenitve in visoko nosilnost – tudi do 200 kilogramov.

Za še večjo učinkovitost je zgornja stran aluminijastih strešnih nosilcev za tovorna vozila prevlečena s protizdrsno gumo. Slednja odlično skrbi za preprečevanje premikanja tovora po strešnem nosilcu.

Kako se tovorni nosilci za streho vozila montirajo?

Nameščanje tovornih nosilcev na streho vozila je sila preprosto pa tudi dovolj hitro. Namešča se joh na tovarniško predpisane pozicije. Slednje predvsem velja za tiste, ki so narejeni pod okriljem priznane blagovne znamke oziroma proizvajalca. Med drugim zato, ker so izjemno kakovostni in ker se vozilu tudi 100 % prilegajo.

Strešni nosilci za tovorna vozila
Strešni nosilci za tovorna vozila kljub svoji izjemni lahki teži učinkovito prenašajo najbolj ekstremne obremenitve in visoko nosilnost – tudi do 200 kilogramov.

Za montažo lahko poskrbite sami. Če takšnega opravila niste navajeni od prej oziroma s tem nimate izkušenj, naj delo raje opravi izkušeni in usposobljeni mojster. To je lahko kar ponudnik strešnih nosilcev.

Največje prednosti strešnih nosilcev priznanih blagovnih znamk

Strešni nosilci za tovorna vozila predstavljajo samo eno vrsto odličnega dodatka za prevozno sredstvo. Na voljo so še druge vrste, na primer univerzalni strešni nosilci za avto. A ne glede na to, za katero vrsto se odločate, je torej ključno tudi to, da je na sistemu za prevažanje tovora napisano ime priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke.

Univerzalni strešni nosilci za avto
Univerzalni strešni nosilci za avto se prevoznemu sredstvu 100 % prilegajo.

Kakovostni strešni nosilci se odlikujejo po kakovostni izdelavi, visoki nosilnosti, po popolnem prileganju, aerodinamični obliki, prav tako po številnih dodatkih. Slednji pripomorejo k še večjemu udobju in varnosti med uporabo oziroma med vožnjo.

Nordrive prisega na kakovostno izdelavo

Najbolj kakovostni strešni nosilci za tovorna vozila so v tem hipu zagotovo tisti, na katerih je zapisano ime Nordrive. Ta v prvi vrsti prisega zlasti na kakovostno izdelavo. Na trgu tovrstni nosilci sodijo v najvišji kakovostni razred nosilcev za streho, ki jih je v tem hipu moč dobiti. Proizvajalec nanje ponuja kar petletno jamstvo na kakovost. Imajo vse certifikate ter teste, ki poskrbijo za največjo varnost v prometu. Uporabniku pa takšen avto dodatek zagotavlja povsem brezskrbno vožnjo.

Strešni nosilci za tovorna vozila Nordrive

Tovorni strešni nosilci za vozila Nordrive so izdelani iz izjemno odpornega aluminija, ki odlično prenaša tudi najbolj ekstremne obremenitve. Nosljivost na prečko je 50 kilogramov. To pomeni, da lahko hkrati prevažate tudi do 200 kilogramov tovora. Zdrs tovora pa dobro preprečuje zgornja stran prečke, ki je prevlečena s posebno gumo.

Za popolno prileganje vozilu

Univerzalni strešni nosilci za avto so znani po tem, da se prevoznemu sredstvu povsem oziroma 100 % prilegajo.

  • Narejeni so namreč po meri, precizno in izjemno kakovostno.
  • Posledično so lahko kos prav vsem razmeram, s katerimi se srečujejo uporabniki pred, med in po vožnji.
  • Posebna lastnost kakovostnih nosilcev za streho avta je tudi njihova aerodinamična oblika.
  • Slednje je pomembno predvsem zato, ker to omogoča zavzemanje večje površine na visokem terenskem vozilu, kar ustvarja velik zračni upor.