Prtljažni del v našem avtomobilu je izredno koristen. V njem lahko prevažamo manjše in večje predmete varno in učinkovito. Neglede na velikost našega avtomobila, pa se hitro zgodi, da nam zmanjka prostora za prevažanje prtljage. Tako smo prisiljeni s seboj vzeti manj ali pa na potovanje odpotovati z več kot enim vozilom, kar vedno predstavlja velik strošek. Veliko bolje je, če uporabimo strešne kovčke, ki jih pritrdimo na nosilce na strehi našega jeklenega konjička. S tem se izognemo prenatrpani notranjosti kabine z različnimi predmeti. Obenem pa lahko varno in učinkovito prevažamo manj in bolj občutljive predmete, kot tudi športno opremo.

Strešni kovčki za prtljago nam olajšajo potovanje

Skoraj vsakemu vozniku osebnega avtomobila se je že kdaj zgodilo, da je imel preveč natrpano vozilo s prtljago. To je lahko hitro nevarno, saj že majhni leteči predmeti lahko pri zaviranju dobijo uničujočo moč. Veliko bolje je, da prtljago prevažamo v strešnih kovčkih, saj bo tam na varnem. Tako pa bomo tudi razbremenili notranjost našega vozila. Potniki, sovoznik in tudi voznik bodo vsi na boljšem, saj jih ne bo motila prtljaga, ki bo na sedežih, v naročju ljudi, na tleh avtomobila ipd.

Skoraj vsakemu vozniku osebnega avtomobila se je že kdaj zgodilo, da je imel preveč natrpano vozilo s prtljago.

Varno prevažanje športne opreme z našim avtomobilom

Večja športna oprema je pogosto dokaj nerodnih oblik, zato je ne moremo vedno prevažati znotraj prtljažnika. Dober primer tega so smuči, ki so prevelike, da bi jih naložili v notranjost avtomobila. To je tudi razlog, da si je veliko bolje omisliti strešne nosilce za smuči. Na njih lahko namestimo en par ali pa tudi več parov smuči, kar nam močno olajša potovanje. Mogoče pa je tudi, da uporabljamo nosilce za smuči v kombinaciji s strešnimi kovčki.

Strešni nosilci za tovorna vozila

Moderna tehnologija nam je omogočila, da lahko naše tovorno vozilo izboljšamo na več načinov. To ne velja samo za SUV-je, vendar tudi za kombije, poltovornjake ipd. Zelo uporabni a preprosti za namestitev so strešni nosilci za tovorna vozila, ki močno povečajo uporabnost in varnost kombija, poltovornjaka ipd.

steršni nosilci za vsako priložnost
Najbolj kakovostni strešni nosilci za tovorna vozila, ker je večja športna oprema pogosto dokaj nerodnih oblik.

Zelo pomembno je, da ko se odpravljamo na brezpotja, da poskrbimo za čim bolj varno vožnjo. To lahko storimo tako, da prenesemo breme prtljage na streho našega terenskega vozila. Na nosilce lahko namestimo razne druge pripomočke, ki nam bodo pomagali pri vožnji po razgibanem terenu. Mogoče pa je tudi, da na njih namestimo kovčke, razno športno opremo ali pa samo preprosto privežemo večje predmete, ki jih potrebujemo pri potovanju.

Terenska vozila lahko na strehi prevažajo razno opremo

Nekateri lastniki terenskih vozil zelo radi kampirajo v divjini. To pomeni, da bodo s seboj potrebovali razno opremo, ki jim bo olajšala avanturo. Strešni nosilci za tovorna vozila so pogosto dovolj veliki, da lahko na njih prevažamo šotor ter drugo opremo. Šotor, opremo za lov in druge pripomočke bi zelo težko vse pospravili v notranjost prtljažnika. Ker pa imamo na razpolago odprt prostor na strehi, to ni več težava. S seboj brez težav prevažamo bidone z vodo, pohodne čevlje, dodatno gorivo za vozilo in še mnogo več.

strešni nosilci za prevoz tovora
Nekateri lastniki terenskih vozil zelo radi kampirajo v divjini.

Prevažanje koles z vozilom

Pogosto je tako, da so najboljše lokacije za kolesarjenje bolj ali manj oddaljene od našega doma. To je tudi razlog, da se ogromno ljudi odpravi z avtomobilom po domači ali drugi državi ter s seboj odnese eno ali več koles. Nikoli ni dobra praksa, da kolo pospravimo v prtljažnik, saj zavzame preveč prostora in nam prepreči, da bi pravilno prevažali dodatno opremo, kot so oblačila, plastenke z vodo, sončna očala ipd., ki jih bomo sigurno potrebovali na svojem potovanju. Veliko bolje je, da uporabimo strešne kovčke za prevažanje manjše in večje prtljage. Kar pa se tiče koles, pa jih lahko varno namestimo na nosilce za kolesa. Mogoče jih je uporabljati v kombinaciji s strešnimi kovčki, če seveda kupimo primeren nosilec. Kolesa je mogoče hitro namestiti in odstraniti. Med vožnjo pa so zelo varno pričvrščena na strehi našega terenskega vozila ali avtomobila. Vedno je pomembno, da smo pozorni na višino našega vozila, ko imamo nameščena cestna, gorska ali druga kolesa, saj se tako izognemo, da bi z zgornjim delom koles na strehi udarili v most ali drugo oviro.

Nosilci za vozila s tirnicami in brez

Pogosto imajo novejša terenska vozila nameščene tirnice z vzdignjenimi robovi. Nekatera pa imajo skrite robove. V vsakem primeru je mogoče kupiti tipske nosilce za terenska vozila. To pomeni, da se popolnoma prilegajo našemu avtomobilu, saj so narejeni za določen model in znamko ali serijo modelov SUV-jev, terencev, kombijev ipd.

strešni nosilci za kolesa
Pogosto imajo novejša terenska vozila nameščene tirnice z vzdignjenimi robovi.

Enako velja za avtomobile, saj so tipski nosilci najboljša izbira, če želimo najvišjo združljivost. Nekateri avtomobili, pa nimajo tirnic. Kaj storiti v tem primeru? Na srečo so na voljo številni nosilci, ki so lahko magnetni. Drugi pa se zataknejo za podboje vrat. V obeh primerih smo dokaj omejeni z najvišjo težo, ki jo lahko prevažamo, vendar to pogosto ni problem, saj je zgornja meja dokaj visoka. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo o najvišji kapaciteti teže nosilcev, kot tudi strehi našega avtomobila.