Kako poskrbeti za vedno urejeno notranjost avtomobila? Običajno je še posebej kritičen prtljažnik, v katerem se znajde marsikaj. Zaradi tega ni dovolj, da tega le pospravimo, saj je tudi dno prtljažnega prostora hitro umazano, na njem se naberejo smeti, majhni kamenčki in še marsikaj drugega. Če želimo, da je ta prostor urejen, ga je nujno redno sesati. Druga možnost pa je, da uporabimo korito prtljažnika.

Zaščitite prtljažni prostor pri avtomobilu

Korito prtljažnika je namenjeno zaščiti prtljažnega prostora pri avtomobilu. V ta namen se lahko uporablja tudi različne preproge ali tepihe, nekateri pa v prtljažni prostor namestijo kar večji karton, ki predstavlja bolj začasno kot trajno rešitev.

Zakaj se odločiti za korito prtljažnika?
Korito prtljažnika; prikaz uporabe

Namensko zasnovano korito prtljažnika je vsekakor veliko boljša možnost v ta namen. Oblikovano je tako, da ima rahlo privzdignjene robove oziroma dvojen rob, kar pomeni, da vse smeti in umazanija ostanejo na njem in ne pridejo do dna prtljažnika. četudi gre za tekočino. Zaradi tega je vzdrževanje veliko bolj enostavno, saj celotno korito le dvignemo in iz njega otresemo smeti. Ko ga namestimo nazaj v avto, bo prtljažni prostor spet lepo urejen.

Gumi korito za prtljažnik

Najbolje je izbrati korito prtljažnika, ki je narejeno iz gume. Takšno korito je namreč trpežno in nepremočljivo, kar omogoča odlično zaščito prtljažnega prostora.

Tako bo vaš avto vedno lepo urejen, vzdrževanje pa bo lažje. Pri tem vam ne bo treba skrbeti niti za mokre dežnike, ki jih boste shranili v prtljažnik, niti za blaten otroški voziček ali karkoli drugega – korito iz gume bo poskrbelo za odlično zaščito vašega avtomobila. 

Dodatni tepih za zaščito odbijača

Če želite še dodatno zaščititi vaš avtomobil, pa vam priporočamo nakup še enega gumijastega tepiha. Slednjega boste uporabili za zaščito odbijača pri avtomobilu, ko boste iz njega recimo jemali težje predmete, pohištvo, športne rekvizite ali kaj drugega. Priporočljiv je tudi za lastnike psov, pa tudi za vse ostale, ki želijo ohraniti lep in urejen avto.

Zakaj se odločiti za korito prtljažnika?

Prtljažni prostor avtomobila uporabljamo za prevoz vseh mogočih predmetov, zato je smiselno, da dno tega prostora ustrezno zaščitimo. Za to je najbolj primerno posebej v ta namen oblikovano korito iz kakovostne gume, saj:

  • nudi odlično zaščito,
  • ima dvignjene robove,
  • je zelo trpežno in ima dolgo življenjsko dobo,
  • se dobro prilega prtljažnemu prostoru,
  • je enostavno za čiščenje in vzdrževanje,
  • dobro zavaruje prtljažni prostor pred umazanijo, prahom, razlitjem tekočine itd.

Prevoz tovora na osebnih in tovornih vozilih

Prtljažni del v našem avtomobilu je izredno koristen. V njem lahko prevažamo manjše in večje predmete varno in učinkovito. Neglede na velikost našega avtomobila, pa se hitro zgodi, da nam zmanjka prostora za prevažanje prtljage.