V svetu najema avtomobilov se bomo znašli med goro ponudbe še preden bomo vedeli kaj točno potrebujemo. Ker je velika konkurenca, lahko za ugoden budžet dobimo dober avto s veliko vključenimi ugodnostmi. Pomembno je, da imamo opredeljen naš namen za najem avtomobila. Za kaj točno potrebujemo avto? Ni vseeno kakšno ponudbo sprejmemo, saj se hitro lahko uštejemo, če se ne pripravimo. V tem članku vam bomo na hitro poskušali predstaviti na kaj moramo paziti.

Kje lahko začnemo?

Zaradi veliko konkurence bomo bili priča vsem možnim ponudbam. Same cene so odvisne tudi od trenutnega povpraševanja na trgu, ki naraste med poletjem. Takrat lahko dokaj veliko plačamo za najem avtomobila, ampak, če smo previdni z našim budžetom si lahko privoščimo več za manj ne glede na sezono.
Za seznam najbolj popularnih podjetij lahko v naš najljubši interneti brskalnik vtipkamo »najem avtomobila«. Tako bomo našli vrsto podjetij, ki se ukvarjajo s to dejavnostjo in vse ponudbe, ki jih predstavljajo.

Izberimo previdno

Običajno bomo imeli vsaj nekaj različnih ponudb, ki so za nas zanimive. Ko se med njimi odločamo si naredimo seznam stvari, ki jih potrebujemo. Te obsegajo:

  • Prostor v avtomobilu
    Pred najemom avtomobila preverimo, če ima izbrani avto dovolj prostora za vso našo prtljago. To je posebno pomembno, če imamo otroke ali potujemo z prijatelji, saj želimo, da je vožnja udobna za nas in naše sopotnike.
  • Poraba goriva
    Za dolge načrtovane poti preverimo kakšna je poraba goriva na našem izbranem avtomobilu ali SUV vozilu. Načeloma velja, da večje kot je vozilo, večja bo poraba goriva.

Pozorno preberimo pogodbo

Različna podjetja za najem avtomobila bodo imela različne pogoje. Ti se nanašajo na naše pravice, obveznosti in dolžnost, ki jih kot najemnih moramo izpolnjevati. V pogodbi je napisana tudi vrsta zavarovanja, ki ga bomo s pogodbo pridobili. Povprašajmo o naših pravicah in kaj vse krije zavarovanje v primeru nezgode.

Pozorno preverimo vozilo

Preden se odpravimo na pot preverimo vse komponente v avtomobilu. Luči, gretje, sedeže, vžig in nivo goriva vedno preverimo preden se podamo na cesto. Tako lahko takoj opozorimo prodajalca na nepravilnosti in se s tem izognemo vsem nevšečnostim.

Najem avta tudi vključuje, da kot skrben voznik previdno vozimo in pazimo na avto, ki ni naša last. Če bomo varno peljali, bomo tudi drugim ljudem, ki si izposodijo avto kasneje omogočili brez težavno in varno vožnjo.