Oddih v naravi s kolesom je izredno doživetje. Velikokrat pa je potrebno, da do želene destinacije pridemo s svojim avtomobilom. To pa predstavi težavo, saj morda nimamo dobrega načina za prevoz kolesa. Najslabša možnost je, če ga prevažamo v prtljažniku ali kabini. To predstavlja veliko nevarnosti, ki se lahko pokažejo pri nenadnem zaviranju in številnih nezgodah. Veliko bolj učinkovito in varno je, če uporabimo nosilec za kolesa, ki je primeren za naš avtomobil. Varnost je vedno prva stvar na katero moramo pomisliti, ko želimo z našim vozilom prevažati dodatno prtljago.

Kolo ni nikoli priporočljivo prevažati v prtljažniku

Večji avtomobili imajo zelo velike prtljažnike. Tako veliko voznikov premami možnost, da bi kolo prevažali v svojem prtljažnem delu. Nekateri vozniki tudi prevažajo kolo v notranjosti kabine, tako da podrejo zadnje sedeže. Oba primera nista varna iz stališča številnih dejavnikov in se tega nikoli ne priporoča. Veliko bolje je, če se zanesemo na varnost in priročnost, ki nam jo nudijo avtomobilski nosilci za kolesa. Lahko jih kupimo v številnih izvedbah, saj je možno kolo postaviti na streho ali na zadnji del našega vozila.

Najslabša možnost je, če kolo prevažamo v prtljažniku ali kabini. To predstavlja veliko nevarnosti, ki se lahko pokažejo pri nenadnem zaviranju in številnih nezgodah. Veliko bolj učinkovito in varno je, če uporabimo nosilec za kolesa, ki je primeren za naš avtomobil.

Različne vrste nosilcev za kolesa

Vsako vozilo je dokaj omejeno pri prevažanju koles. To je še posebej opazno pri manjših avtomobilih in modelih brez strešnih prečk. Kljub temu poznamo številne rešitve v obliki napredne avto opreme, ki nam omogoča prevažanje predmetov na strehi, kljuki in drugih delih našega avta. Pomembno je, da pred nakupom preverimo priročnik našega avtomobila. Priporočljivo je tudi, da se pozanimamo o možnosti prevažanja koles pri našem najljubšem prodajalcu avto delov. Podjetje z avto opremo Withcar ima v ponudbi ogromno številno različnih nosilcev ter druge opreme za vozila vseh vrst. 

Vsako vozilo je dokaj omejeno pri prevažanju koles. To je še posebej opazno pri manjših avtomobilih in modelih brez strešnih prečk.

Strešni nosilci za kolesa so zelo priročni

Nekatera nova vozila imajo že nameščene prečke za namestitev nosilcev na svoji strehi. Manjši avtomobili pa jih pogosto nimajo. V vsakem primeru je možno kupiti strešne nosilce za kolesa, ki jih hitro namestimo. 

Če imamo na avtomobilu že prečke ali vtore, lahko namestimo številne nosilce za kolo na streho našega avtomobila. Pri tem moramo paziti, da jih pravilno pričvrstimo. Pri vožnji pa je potrebna dodatna pazljivost pri vožnji v tunelih, pod mostovi in drugje, kjer smo omejeni z višino.

Nosilec za kolo je možno pritrditi na prtljažna vrata

Manjši in tudi nekateri drugi avtomobili velikokrat niso opremljeni s kljuko. V tem primeru lahko uporabimo zadnja prtljažna vrata, kot sidro za nosilec koles. Tega privežemo na vrata z močnimi in kakovostnimi povezovalnimi pasovi. Prednosti takega nosilca je izredno ugodna nakupna cena in univerzalna možnost namestitve na več vozil.

Mogoče je, da bomo pri namestitvi koles potrebovali še dodatno avto opremo, ki bo zagotovila njihovo varno prevažanje. Morda bomo potrebovali dodatne varnostne pasove, blažilnike tresljajev in druge malenkosti.

Podjetje z avto opremo Withcar ima v ponudbi ogromno številno različnih nosilcev ter druge opreme za vozila vseh vrst. 

Nosilec za kolesa, ki ga pritrdimo na kljuko

Kljuko na našem vozilu je možno uporabiti tudi za druge namene, kot samo vleko prikolice. Nanjo lahko pritrdimo nosilec za kolesa na zelo enostaven in varen način. Kljuka je izredno močna, zato brez težav nanjo pritrdimo tudi težje predmete. To pa nam omogoča, da lahko s takim nosilcem prevažamo eno, dve ali celo več koles. Pomembno se je zavedati, da bo tako naš avto pridobil na dolžini, kar je izredno pomembna lastnost pri parkiranju, zavijanju ter splošnem manevriranju v prometu.

Avto oprema Withcar

Izbira kakovostnih avto delov za našega jeklenega konjička je vedno priporočena. Z izbiro avto opreme Withcar zagotovimo, da bomo nadomestili vse okvarjene in drugače nedelujoče dele s preverjenimi in kakovostnimi nadomestki. 

Vsa avto oprema Withcar ima tudi garancijo in tehnično podporo izkušenih strokovnjakov. Na voljo pa imajo tudi tehnično pomoč pri izbiri pravilnega dela, ki jo lahko koristimo preko telefona ali elektronske pošte. Priporočljivo je, da pri iskanju luči za avto, svečk, platišč in drugih delov, imamo vedno pri roki VIN kodo številke vozila. Tako bodo tehniki hitro našli najbolj primeren in cenovno ugoden nadomestni del za naše vozilo. 

Na spletni strani Withcar lahko najdemo tudi ogromno števil dodatkov za naše vozilo, ki nam olajšajo prevažanje prtljage. Te dodatki so korita za prtljažnik, strešni nosilci, strešni kovčki, zračni odbojniki, tipski senčniki, tekstilne in gumijaste preproge ter še mnogo več.