Vožnjo z avtomobilom si lahko olajšamo na številne načine. Predvsem imamo v mislih preproste tehnološke dodatke, kot so navigacijske naprave, ki nam pomagajo najti določen naslov v najhitrejšem času. Obenem pa bomo porabili manj goriva pri vožnji, saj bo računalnik izračunal najbolj optimalno pot. Na zaslonu bodo tudi prikazane točke zanimanja, kot so bencinske črpalke, vulkanizerji, restavracije ipd. Dandanes smo lahko tudi hitro žrtev številnih zlorab v prometu. Proti nepridipravom in nasilnim voznikom se lahko zaščitimo s kamero, ki jo namestimo na armaturno ploščo ali vetrobransko steklo našega jeklenega konjička.

Navigacija za avto nam olajša vožnjo

Nekateri novejši avtomobili imajo že vgrajeno navigacijsko napravo v armaturni plošči. To je izredno priročno za voznika, saj preprosto vtipka željen naslov v računalnik, nato pa se poda na pot. Velik zaslon nam omogoča, da spremljamo potek vožnje in sledimo priporočilom navigacije z vožnjo po načrtovani poti. Tudi, če zaidemo iz začrtanih poti, nas bo računalnik ponovno usmeril na pravo cesto.

Navigacija za avto ki je že vgrajena
Navigacija za avto ki je vgrajena že serijsko

Vsaka navigacija za avto lahko močno pomaga novim in izkušenim voznikom pri vožnji v neznanih okoljih. Uporabimo jo za lažje iskanje naslovov v mestnih, na podeželjih in drugje. Seveda pa tudi poveča varnost voznika in vseh potnikov, saj nas vodi po preverjenih cestah in drugih varnih poteh do želenega cilja.

Navigacijske naprave so lahko tudi pametni telefoni

Moderni pametni telefoni so uporabni za številne namene. Eden izmed teh je tudi navigacija, saj je to idealni pomočnik pri vožnji. Pametni telefoni imajo vgrajeno tehnologijo za povezavo s sateliti. To lahko izkoristijo za določanje svojega natančnega položaja.

Navigacija za avto preko pametnega telefona
Navigacija za avto preko pametnega telefona

Če na njih namestimo aplikacijo v obliki navigacije za avto, jih spremenimo v zelo zanesljivo napravo za določanje našega položaja. Priporočljivo je, da vedno uporabimo držalo za mobilni telefon, ki ga pritrdimo na zračnike armaturne plošče, na sprednje steklo vetrobranskega stekla ali drugam. Lahko pa jo tudi uporabljamo skupaj z avto kamero, vendar moramo biti previdni, da nam nobena izmed naprav ne zastira pogleda na cesto.

Brezplačne in plačljive aplikacije za navigacijo

Večina aplikacij za navigacijo je brezplačnih. Plačljive so samo dodatne funkcionalnosti, kot je glasovno usmerjanje, iskanje parkirišč ipd. Poznamo pa tudi polno plačljive aplikacije, ki delujejo od enega tedna do trideset dni brez omejitev, nato pa zahtevajo plačilo.

Prepoznavanje znakov v Sygic GPS navigaciji za avto

Načeloma je vseeno katero izmed njih uporabljamo. Glavno je, da navigacijo za avto znamo uporabljati. Zanesljivost je tudi izredno pomembna, zato se priporoča uporabo aplikacij znanih podjetij, kot je Sygic in drugih.

Nosilec za pametni telefon je močno priporočen

Uporaba telefona kot navigacijske naprave je veliko lažja, če uporabljamo primeren nosilec. S tem si olajšamo pogled na pametni telefon, saj ga imamo vedno na vidiku na armaturni plošči, vetrobranskemu steklu, pri volanu ipd. Tako se izognemo nevarnim situacijam, ko pogled za več sekund odvrnemo od ceste. Priporočeno je tudi, da vedno uporabljamo polnilec. Vsaka navigacijska naprava porabi dokaj veliko električne energije pri svojem delovanju. To pa zato, ker opravlja več tisoč izračunov na sekundo v svojem procesorju, da nas lahko varno in učinkovito pripelje do cilja.

Namenske GPS navigacijske naprave za avto

Profesionalni vozniki si pogosto raje omislijo namensko navigacijsko napravo za avtomobil ali motor. V njej so naložene karte sveta, podobno kot pri aplikaciji na mobitelu. Ima tudi glasovno vodenje ter druge funkcije, ki nam olajšajo vožnjo. Nekatere dodatne funkcije so:

Namenske navigacije za avto imajo že vključen polnilec, nosilec, USB kabel in aktivacijsko kodo za uporabo navigacije. Načeloma so bolj učinkovite od aplikacij, saj imajo večji zaslon in več funkcij, ki nam pomagajo pri vožnji do določenega naslova.

Avto kamere so zelo uporabne naprave

Vožnja po znanih in neznanih poteh je vedno lahko nepredvidljiva. Na poti se nam lahko pripeti veliko stvari na katere preprosto ne moremo računati. Zato je priporočljivo, da imamo svoje vozilo opremljeno z avto kamero, ki posname vso dogajanje pred našim avtomobilom, kombijem, tovornjakom ipd. Njihov glavni namen je, da posnamejo avtomobilske nesreče. Uporabimo pa jih lahko tudi za mnogo drugih stvari, kot je povečanje varnosti našega vozila na parkiriščih, posnemanje obnašanja nasilnih voznikov, shranjevanje posnetkov zanimivih poti ipd.

Velika prednost, ki jo imajo vse avto kamere je spodobnost da z njimi lahko posnamemo nedisciplinirane voznike. Vsak voznik je skoraj sigurno že vsaj nekajkrat imel opravka z drugimi nesramnimi vozniki, ki so ogrožali varnost vseh udeležencev v prometu. Visoko zmogljive leče, programska oprema in procesor, ki jih ima avto kamera, posname vse dogajanje spredaj našega vozila. Lahko pa jo tudi usmerimo na stran, zadnji del avtomobila ipd. Obenem pa bo kamera odvračala nepridiprave, da bi nam kaj ukradli, ko bo naše vozilo parkirano na parkirišču.