Drugo možnost za transport predmetov, kot so smuči, kolesa in ostala športna oprema pa ponujajo strešni nosilci. Oblikovani so kot nekakšne sanke, ki imajo povprečno nosilnost 100 kilogramov. Na nosilne prečke lahko namestimo in zapnemo smuči in smučarske palice za vso družino. Prav tako je ta dodatna avto oprema varna za uporabo, saj ima varnostno zapenjanje in dodatno zaščito, ki onemogoča, da bi se tovor na strehi avtomobila premikal.

Kakšno vrsto tovora bomo na strehi avtomobila prevažali?

Pred nakupom prtljažnika za transport tovora na strehi avtomobila in pred nakupom nosilne opreme se moramo vprašati, katere predmete bomo najpogosteje prevažali. Od tega je odvisna tudi velikost dodatne opreme za avto.

Na primer, če bomo prevažali smuči in smučarsko opremo, kot so smučarski pancerji in smučarske palice, tedaj bodo obliko, velikost in slog prtljažnika na strehi avtomobila določale smuči, saj so le-te najdaljše. Pri tem oprema za avto Withcar ponuja dodatno avto opremo, kjer je strešni kovček mogoče naročiti v treh različnih velikostih oziroma prostorninah:

  • 330 litrov
  • 430 litrov
  • 530 litrov

Če pa bomo na strehi avtomobila prevažali tudi težje predmete in predvsem daljše in širše predmete, tedaj predstavljajo strešni nosilci najboljšo izbiro. Najverjetneje bodo ti predmeti segali čez robove strehe avtomobila, zato moramo poskrbeti za dodatno varnost in pri tem paziti, da predmeti ne ovirajo vožnje. Prednost, ki jo ponujajo strešni nosilci ( https://www.withcar.hr) je predvsem v tem, da pri njihovi uporabi nismo omejeni z dolžino in širino tovora, ki bi ga želeli prevažati na strehi avtomobila.