Avtomobilske luči H7 LED in žarnice H4 LED luči za avto po standardnih klasifikacijah spadajo v prvo skupino, kar pomeni, da se pri vozilih lahko uporabljajo kot prednji žarometi in kot zadnje sijalke. Čeprav so te sijalke, ki delujejo na tehnologiji svetlobnih diod, v isti kategoriji oziroma skupini, to še ne pomeni, da so zamenljive. Razlikujejo se namreč v samem podnožju, zato določena avto sijalka ne ustreza ležišču, ki je sicer namenjeno drugi vrsti žarometa. 

Tehnologija svetlečih diod v avtomobilu proizvaja svetlobo na učinkovit način, saj ne oddaja toplote kot stranski produkt njene svetlobe. Skoraj vsa energija, ki jo porabi sijalka s svetlečimi diodami, se uporablja za ustvarjanje svetlobe, v primerjavi s halogensko tehnologijo, ki pretvarja veliko količino energije v toploto. Zaradi tega je za proizvodnjo svetlobe z diodnimi sijalkami, v primerjavi z drugimi svetlobnimi tehnologijami, potrebno manj energije in manj goriva. 

Razlike med avto sijalkami s svetlečimi diodami 

Luči H7 LED vsebujejo eno samo svetlobno nitko
Avtomobilske luči H7 LED

Na trgu je mogoče kupiti različne sijalke avtomobilskih žarometov in zadnjih luči, ki so skladne z določenim modelom vozila ali motornega kolesa. Nekatere izmed njih pa dajejo voznikom možnost, da prilagodijo žaromete. Sijalke s svetlečimi diodami oddajajo močno svetlobo, zato so primerne za uporabo v vseh avtomobilih.

Visoko zmogljive avto sijalke z ventilatorjem 

Sodobne sijalke s svetlečimi diodami postajajo vse manjše, saj njihova velikost lahko znaša samo osem centimetrov v dolžino in tri centimetre v širino. Opremljene so tudi z visoko hitrostnim ventilatorjem in vodotesnim sistemom, ki je odporno na različne vremenske razmere.

Običajno pa vsebujejo dve enoti svetlečih diod oziroma dva filamenta. Takšne avto luči H7 LED je mogoče naročiti v specializirani spletni trgovini z avto deli Silux, ki kupcem ob nakupu nudijo tudi enoletno garancijo.