Izbira žarnic za avte

Pri izbiri LED žarnic za vaš jekleni konjiček morate upoštevati številne specifikacije in karakteristike, na podlagi katerih se LED žarnice za avto med seboj razlikujejo. Ne glede na to, pa je najpomembneje, da se zavedate, kako zelo vam LED tehnologija lahko olajša vožnjo, ne glede na to, katere vrste avtomobila uporabljate. Avtomobilske LED žarnice so na trgu prisotne že dlje časa, vendar so veljale za veliko dražje v primerjavi z navadnimi žarnicami. Šele v zadnjem času so se njihove cene znižale, zato je povpraševanje po tovrstnih žarnicah postalo večje. 

Večina med vami na svojih avtomobilih še vedno uporablja klasične halogenske ali HID žarnice. Kljub temu pa se je izkazalo, da ima LED tehnologija izjemne prednosti oziroma je dosegla velike izboljšave na področju razsvetljave na sploh. 

Najpomembnejše prednosti LED žarnic 

LED žarnice za avto so izjemno svetle, porabijo le malo energije in imajo dolgo življenjsko dobo. Delujejo tako, da majna količina električnega toka napaja majhne diode. Te pa dajejo izjemno svetlobo. Večina tovrstnih žarnic ima veliko število diod. Na ta način se ustvarja kakovostnejša svetloba, ki pa je eden od najpomembnejših pogojev na cesti. 

LED žarnice za avto so na dotik veliko manj tople ali vroče, ker ne ustvarjajo prav veliko toplote. Posledično to pomeni, da električni sistemi v vašem avtu lahko delujejo optimalno in da se pri tem ne pregrevajo. Prav vsa energija, ki jo diode oddajajo, se pretvori direktno v svetlobo. Za vas to pomeni, da ne tratite z dragoceno elektriko. Tudi za njihovo izdelavo proizvajalci potrebujejo veliko manj surovin, posledično pa to vpliva na boljše zdravje vašega okolja.