Ko je smučarska sezona pred vrati, je čas, ko iz garaže potegnete svoj strešni kovček za avto ali pa pričnete razmišljati o nakupu novega. Ker je na trgu veliko ponudbe v povezavi s takšnim dodatkom za avto, se seveda sprašujete, katerega sploh izbrati.

Na sploh je avtomobilski strešni kovček način, s katerim lahko najbolj povečamo uporabno prostornost vozila. Vanj lahko spravimo zelo veliko prtljage, ki je sicer v avto ne bi zmogli. Pozimi vanj spravimo na primer smuči in drugo opremo za smučanje.

Avtomobilski strešni kovček je praktičen dodatek, ki omogoča povečanje uporabnega prostora vozila.

Ali je avtomobilski strešni kovček dovolj varen za uporabo?

Seveda se skorajda vsak pred nakupom strešnega kovčka za avto vpraša, ali je tovrstni pripomoček dovolj varna izbira. Se torej da opremo v kovčku pritrditi dovolj čvrsto, da na primer ob nenadnem zaviranju vse ostane na svojem mestu? Eno od pogostih vprašanj je tudi to, ali je oprema v kovčku dovolj varna pred dežjem.

Pri nas je izbira strešnih kovčkov za avte torej zelo pestra. V prodajalnah lahko najdete strešne kovčke različnih oblik, velikosti, prostornin pa tudi zmogljivosti. Če imate primerne nastavke, je strešni kovček za avto pravzaprav na voljo za vse vrste, znamke in modele avtov.

Cene avtomobilskih strešnih kovčkov

Raznolike so tudi same cene strešnih kovčkov za avto. Povprečne cene se gibljejo med 400 in 700 evrov. Cene lahko preverite tudi na spletnih straneh ponudnikov tovrstne opreme.

Na trgu je na voljo širok izbor strešnih kovčkov za avtomobile, ki se razlikujejo glede oblike, velikosti, prostornine in zmogljivosti.

Strešni kovčki za avto kakovostne izdelave so kompaktni in na preizkusih praviloma ne pokažejo nobene slabosti. Za takšen strešni kovček za avto boste morali odšteti seveda nekaj več denarja.

Presenečenja ob nakupu strešnega kovčka za avto

Žal se na testih strešnih kovčkov za vozila pogosto izkaže, da proizvajalci takšne opreme niso vedno povsem iskreni oziroma dovolj natančni pri navajanju prostornine. Nekateri od preizkušenih kovčkov so namreč pokazali, da je njihova prostornina precej manjša, kot zatrjujejo izdelovalci.

Zaradi omenjenega je torej še toliko pomembneje, kako pozorni ste pri izbiri in posledično pri nakupu. Pri tem vam je lahko v dobro pomoč izkušeni in strokovno podkovani prodajalec, ki vam bo svetoval še mnogo drugega v povezavi s strešnimi kovčki za avto.

Izbira strešnega nosilca za avto glede na vrsto pritrditve

Avtomobilski strešni nosilci so izjemno priljubljen dodatek za avto, saj omogoča številne prednosti. Predvsem za vse tiste, ki s svojim avtom kaj prevažajo, in to precej pogosto. Na voljo so različne vrste, tudi univerzalni strešni nosilci.

Avto strešne nosilce lahko delimo na primer glede na vrsto pritrditev. V tem primeru poznamo avtomobilske strešne nosilce delimo na tiste za odprte sani, za zaprte strani in za vozila brez sani.

Prednosti univerzalnih strešnih nosilcev za avto

Univerzalni strešni nosilci so primerna izbira za večino osebnih pa tudi gospodarskih vozil, ki so opremljena s strešnimi sanmi. Na voljo so klasične oziroma dvignjene sani, prav tako integrirane sani, za katere je značilno, da se v celoti držijo strehe avta.

Na voljo so univerzalni strešni nosilci za avto najprestižnejših blagovnih znamk. Velika verjetnost je, da so takšni nosilci primerna izbira tudi za vaše vozilo. Če ste pri izbiri v dvomih, se lahko preko telefonskega klica ali elektronske pošte obrnete na prodajalce oziroma proizvajalce omenjenih izdelkov. Z veseljem vam bodo pomagali, prav tako svetovali pri izbiri univerzalnih strešnih nosilcev za vaš avto. Pri tem bodo potrebovali naslednje informacije: kakšna je znamka vašega vozila, model, karoserija in leto izdelave vozila.

Avtomobilski strešni nosilci so priljubljen dodatek za avtomobile, ki prinaša številne prednosti, še posebej za tiste, ki pogosto prevažajo različno opremo.

Za varno in brezskrbno pot do vaše destinacije

Strešni nosilci za avto vam lahko omogočijo varno in povsem brezskrbno vožnjo do vaše izbrane destinacije. Obstaja več vrst. Na voljo so na primer univerzalni strešni nosilci, strešni nosilci za kolo, strešni nosilci za smuči in snežne deske.

Univerzalni strešni nosilci za vozila so namenjeni predvsem za strešni kovček, s katerim lahko na izjemno učinkovit način povečate prtljažni prostor avta. Obenem pa z njihovo pomočjo dobro zaščitite svojo opremo pred kakršno koli poškodbo, prav tako pred vremenskimi vplivi, ne nazadnje tudi pred nepridipravi.

Strešni nosilci za kolesa

Strešni kosilci za kolesa so namenjeni vsem aktivnim dopustnikom in seveda zlasti kolesarskim navdušencem. Ti pogosto svoje kolo želijo preprosto in varno vzeti s seboj na potovanje.

Strešni nosilci za smuči ter za snežne deske pa vam lahko zagotovijo praktično in zelo preprosto prevažanje smuči vseh vrst in dimenzij do vaše končne izbrane destinacije.

Izbira strešnih nosilcev za avto je torej zelo pestra. Pri izbiri upoštevajte predvsem velikost, zmogljivost, prostornino, ne nazadnje še ceno.