Potrebujete nov DPF filter za avto? Niste edini. Ta del avtomobila se namreč marsikdaj zamaši, na kar nas opozori lučka na armaturni plošči, ki v slabo voljo spravlja veliko voznikov. Zaradi zamašitve ga je treba čim prej očistiti oziroma zamenjati z ustreznim novim. Čiščenje filtra trdih delcev je sicer lahko učinkovito, a le če je pravilno in strokovno izvedeno, kar pa seveda stane.

Pri tem nikakor ne smete zaupati različnim domačim mojstrom, ampak se na čiščenje odpravite le k strokovnjaku. Še bolj zanesljivo pa je, če kupite nov DPF filter za avto. Nov filter vam zagotavlja nemoteno delovanje ter učinkovito filtriranje trdih delcev v izpuhu vašega avtomobila.

Učinkovito čiščenje trdih delcev

DPF filter predstavlja pomemben del izpušnega sistema. Njegova naloga je filtracija trdih delcev, s čimer se zmanjša onesnaževanje okolja oziroma zraka, ki ga povzročajo izpušni plini avtomobila.

DPF filter

Uporaba filtra je zakonsko predpisana, zakonodaja na tem področju pa se bo počasi še zaostrila, saj bodo na tehničnem pregledu začeli izvajati tudi meritve trdih delcev v izpuhu. Prav zato bo ustreznost filtra trdih delcev postala še toliko bolj pomembna, saj v nasprotnem primeru avto ne bo prišel čez tehnični pregled.

Kdaj je treba zamenjati DPF filter?

To, da je DPF filter zamašen, večina voznikov ugotovi, ko jim na armaturni plošči začne goreti lučka, ki opozarja na napako. Velikokrat pa zamašitev med pregledom vozila ugotovijo tudi na servisu oziroma nanjo posumijo ob različnih težavah z motorjem.

Ne glede na to, na kakšen način ugotovite zamašitev, ga je v tem primeru treba čim prej zamenjati z ustreznim novim filtrom. Marsikdaj je ob tem treba zamenjati še kakšen drug del izpušnega sistema, kot sta na primer katalizator in lambda sonda. Vse to seveda stroške popravila še poviša.

Kako prihraniti pri nakupu filtra?

Da vas takrat, ko boste pri mehaniku izvedeli za ceno novega originalnega filtra skupaj z montažo ne bo kap, se že v naprej pripravite, da zna biti cena zelo visoka. Vendar se da ta rezervni del za avto dobiti tudi ceneje. V spletni trgovini Silux lahko dobite kakovosten DPF filter odličnih proizvajalcev po nižji ceni kot drugje. Če se vam je torej DPF filter trdih delcev pri vašem avtu zamašil in potrebujete novega, si čim prej oglejte ponudbo te spletne trgovine in poskrbite za popravilo!