Verjetno bi tudi vi radi kupili čim cenejše ali celo najcenejše gume za vaš avtomobil. Menjava gum je namreč lahko kar velik strošek, sploh če je treba kupiti še gume oziroma pnevmatike. Vsak avto mora imeti tako zimske kot letne pnevmatike, kar nanese kar nekaj denarja. Za marsikoga to predstavlja velik strošek, zato veliko ljudi išče cenejše alternative. Nekateri se tako odločajo za letno-zimske pnevmatike, kar je bolj ugodna možnost. Seveda pa se pri tem ne sme pozabiti na varnost in kvaliteto pnevmatik. Kako privarčevati pri nakupu? Kje najti čim cenejše pnevmatike? Kje jih naročiti ali kupiti?

Pnevmatike za vaš avto

Vsako leto pred 15. novembrom in 15. marcem se pojavijo številne reklame za avtomobilske pnevmatike. Takrat jih je namreč treba zamenjati oziroma tako določa zakon, zato se povpraševanje po njih v tem času nočno poveča. Vsi bi radi kupili najcenejše gume in jih dobili čim hitreje, a hkrati še vedno poskrbeli za varno vožnjo. To pomeni, da morajo biti tudi najcenejše gume še vedno dovolj kvalitetne za to.

Pnevmatike za avto je treba kupovati tako, da cena ni edini podatek, ki nas pri tem zanima. Veliko bolj pomembno je, za kakšne pnevmatike gre in kako kvalitetne gre. Njihovo kvaliteto si lahko pogledamo na različnih testih, ki jih lahko najdemo tudi na internetu. Če se le da, si pomagamo s kakšnim testov zaupanja vrednih organizacij, ki vsako leto testirajo številne pnevmatike, da bi ugotovile razlike med njimi.

Kakšna je kvalitetna pnevmatika?

Če želite kupiti najcenejše gume, to ni težko. S pomočjo iskalnika lahko na spletu poiščete pnevmatike po čim nižji ceni in jih kupite. A obstaja velika verjetnost, da z njimi ne boste zadovoljni. Kakovostne pnevmatike namreč niso zastonj, saj morajo biti izdelane iz odlične gume ter biti zasnovane tako, da se čim bolje obnesejo v različnih vremenskih pogojih, ki nas lahko na cesti pričakajo v določenem obdobju leta.

Zimske pnevmatike se morajo tako dobro obnesti tako na zasneženem kot na spluženem cestišču, letne pa tako v dežju kot v suhem vremenu in vročini oziroma pri visokih temperaturah. Kvalitetna pnevmatika je tako tista, ki nudi optimalen oprijem ne glede na vremenske in druge pogoje na cesti. Torej tista, ki zagotavlja čim bolj varno vožnjo ne glede na razmere.

V primeru, da želite kupiti najcenejše gume, ki ustrezajo takšni kvaliteti, kot je opisana zgoraj, pa je naloga malo težja oziroma vam bo vzela nekoliko več časa. Najprej je treba ugotoviti, katere gume so sploh kvalitetne, nato pa še, kje se jih da kupiti najceneje. Čeprav boste morda kje slišali, da so kvalitetne pnevmatike nujno tudi zelo drage, pa to ne drži, saj so tudi najcenejše gume lahko kvalitetne, le bolj preudarno jih je treba izbrati. Vsake poceni gume zagotovo niso kvalitetne, nekatere med njimi pa vsekakor so, zato je vaš cilj, da jih najdete.

Kaj nam povedo testi pnevmatik?

Pnevmatike se testirajo glede na različne kriterije. Testira se, kako se obnesejo na mokrem in spolzkem cestišču oziroma ob kakšnih drugih pogojih, kako se obnesejo pri zaviranju, speljevanju in podobno. Vse to so namreč pomembni podatki, če hočemo kupiti čim bolj kvalitetne. Prav zato se pred nakupom splača pogledati teste in presoditi in izbrati najcenejše gume, ki so se na teh testih obnesle najbolje. Če poenostavimo: najprej pogledamo, katere gume ali pnevmatike so se na testu dobro obnesle, nato pa tiste izbrane pnevmatike, ki so primerne za naš avto, poskušamo najti po čim nižji ceni. Pri tem si lahko pomagate s spletnim iskalnikom ter z nekaj brskanja po spletu poiščete najugodnejšo varianto zase.

Kje kupiti najcenejše gume?

Najcenejše gume dobre kakovosti vam nudi Silux! Gre za spletno trgovino z avtodeli in opremo za avtomobile, ki zagotovo ponuja skorajda najcenejše gume pri nas. Vsaj najcenejše gume med kvalitetnimi gumami za avto, saj so v njihovi ponudbi le skrbno izbrani modeli priznanih proizvajalcev, ki jim lahko zaupate. Tako imate na voljo kar nekaj možnosti, med katerimi lahko izbirate. V njihovi spletni trgovini boste našli številne izdelke, saj je ponudba res pestra. Na voljo je tudi dodatna oprema za avtomobile, med katero spadajo tudi pnevmatike in platišča. Oglejte si njihovo ponudbo ter poiščite najcenejše gume za vaš avtomobil!