Kar nekaj vas je, ki motocross naravnost obožujete. Če ne sami, pa vaši prijatelji, znanci ali kdo od sorodnikov ali sodelavcev. Doma ima parkiran svoj jekleni konjiček, na katerega se pogosto usede v času sezone. Najpomembneje je, da sam poskrbi za čim večjo varnost pa tudi udobje na njem.

Motocross oprema vključuje kar nekaj osnovnih oziroma nujnih kosov, izjemno dobrodošla izbira so tudi nekateri dodatki, ki lahko poskrbijo za še prijetnejšo vožnjo. Glede na to, da se bližajo prazniki in da bomo kaj kmalu vstopili v novo leto, pa lahko vsem ljubiteljem hitre in varne vožnje na motorjih podarite kakšen izdelek, ki je povezan z njihovim konjičkom.

Seznam moto opreme

Vsak odgovoren motokrosist ima pri sebi, še preden sede na motor:

 • motoristično čelado,
 • jakno,
 • škornje,
 • hlače,
 • tekstilne ali usnjene zaščitne rokavice.

Maksimalno dobro zaščito v prvi vrsti ponuja kakovostno narejena moto čelada. Na voljo so različne velikosti in tipi. Vrsta motorja narekuje vrsto čelade. Na razpolago so:

 • jet čelade,
 • integralne motoristične čelade,
 • enduro in kros čelade,
 • preklopne in multifunkcijske čelade.

Oblačila za motocross

Oprema za motocross vključuje tudi primerna oblačila. Samo takšna lahko dovolj učinkovito ščitijo pred zlomi, odrgninami. Izbirate lahko med tekstilnimi in usnjenimi jaknami, jaknami za vse letne čase. Na voljo so tako ženski kot moški modeli. Pomembno je, da kupcu ustreza tako glede okusa kot tudi glede na njegov slog.

Oprema za motocross za prijetnejšo vožnjo.
Oprema za motocross vključuje kar nekaj osnovnih oziroma nujnih kosov, izjemno dobrodošla izbira so tudi nekateri dodatki, ki lahko poskrbijo za še prijetnejšo vožnjo.

Odlično zaščito omogočajo usnjene motoristične jakne. Zanje je značilno, da odlično dihajo in jih lahko uporabljate v najrazličnejših vremenskih pogojih. Modne različice tovrstnih jaken so narejene iz bistveno bolj tankega usnja. Zavedati pa se je treba, da takšno motocross oblačilo praviloma ne nudi dovolj ustrezne zaščite na motociklu.

Motoristične zaščitne rokavice

Nujna motocross oprema so tudi zaščitne rokavice. Takšen kos oblačila lahko ponuja odlično zaščito v primeru mraza, prav tako tudi pred najrazličnejšimi morebitnimi poškodbami. Ne nazadnje poskrbijo še za boljši oprijem.

oprema za motocross so tudi zaščitne rokavice
Nujna oprema za motocross so tudi zaščitne rokavice, ki v hladnejšem času tako in tako vedno pridejo prav.

Navadno je takšen kos moto opreme izdelan iz kakovostnega usnja. Na voljo pa je več različnih velikostih. Pri izbiri je potrebno upoštevati zlasti obseg dlani. Vsekakor pa morajo biti moto rokavice prilagojene glede na letni čas. Izbirate lahko med zimskimi ter poletnimi moto rokavicami.

Že veste, kateri kos boste ljubitelju motokrosa podarili. Če ima že vse od navedenega, si poglejmo, kaj lahko še kupite. Vse omenjeno pa vam ponuja trgovina z motoristično opremo.

Dodatna zaščitna motoristična oprema

Trgovina z motoristično opremo vam ne ponuja samo osnovnih kosov opreme, temveč so na voljo še številni dodatki, ki skrbijo predvsem za večjo zaščito pa tudi varnost. Zlasti dobrodošli so:

 • hrbteničnik,
 • drsnik,
 • ledvični pas.

Hrbteničnik se na primer lahko vgradi kar v jakno ali pa se ga nosi povsem ločeno. Za kombinezone so namenjeni drsniki, ledvični pas pa je več kot odlična izbira za kros ali off  road vožnjo.

Drobne malenkosti, ki štejejo

Seveda vam specializirana trgovina z motoristično opremo ponuja tudi manjše izdelke, ki so namenjeni tudi sami negi jeklenega konjička. Če obdarjencu ne nameravate kupiti večjega in dražjega kosa, kot je denimo usnjena moto jakna, lahko posežete na primer po kakovostnem spreju za verigo ali po izdelkih, ki so namenjeni mazanju zračnega filtra.

Nakup najboljše opreme v spacializirani trgovini z motoristično opremo.

Spreji za verigo za motokros so v resnici precej potrošni material, zato motokrosistu takšen izdelek vedno pride prav. Poskrbi pa za to, da se učinkovito zmanjšuje raztezanje, da se veriga ne obrablja preveč. Ne nazadnje tovrsten sprej podaljšuje življenjsko dobo verige. Potrebno je poskrbeti tudi za redno in dovolj temeljito mazanje ter čiščenje zračnega filtra. Slednje je v resnici osnova vzdrževanja motorja. Če je filter čist, potem je motor povsem ‘zdrav’.

Najbolj inovativni izdelki za motocross

V prodajalni z motocross opremo je na voljo še kar nekaj drugih izdelkov, ki lahko odlično poskrbijo za nego ter čiščenje jeklenega konjička. Na voljo so na primer:

 • sprej proti lepljenju blata na plastiko,
 • pena za čiščenje čelade,
 • kompleti za pranje motorja,
 • ščetka za čiščenje,
 • multi sprej.

Z izbiro vsaj enega od omenjenih izdelkov za motocross res ne morete zgrešiti. Pomembno pa je, da izdelke seveda kupite pri preverjenih ponudnikih.

Na koncu zmagale motocross rokavice

Ker za prihajajoče praznike verjetno motokrosista ne boste obdarili samo s sredstvom za čiščenje njegovega jeklenega konjička, se boste na koncu morda odločili še vsaj za kakovostne moto rokavice. Veste, da ene rokavice za motokros še zdaleč niso dovolj. Četudi jih obdarjenec že ima, bo zagotovo vesel še enih.

Specializirana trgovina z motoristično opremo vam ponuja odlične zaščitne rokavice za motocross, s katerimi boste zagotovo razveselili vašega obdarovanca.

V hladnejšem času pa rokavice tako in tako vedno pridejo še kako zelo prav. V resnici so rokavice podobno kot nogavice. Nič ni namreč prijetnejšega kot nadeti si svež nov par.