Tudi na naših cestah lahko videvamo vse več motoristov. Če ste tudi sami lastnik ali uporabnik motorja, se zagotovo zavedate, da se morate na cesto odpraviti primerno opremljeni. Nekatera moto oprema je seveda obvezna, druga zaželena oziroma dobrodošla. Na prvem mestu je seveda kakovosten jekleni konjiček, ki ga je treba pred otvoritveno sezono temeljito preveriti. Za varno, prijetno in udobno vožnjo pa so ključnega pomena tudi motoristična oblačila in obutev.

Moto oblačila so lahko izdelana iz različnih materialov. Najpogostejša asociacija na to je seveda usnje. Med obvezno opremo sodi motoristična jakna. Poleg usnjenih so priljubljene še moto jakne iz tekstila. A ne glede na to, ali se odločite za izbiro usnjene ali tekstilne, obe vrsti prinašata svoje prednosti, morda tudi kakšno slabost.

Blagovna znamka motoristične opreme

Pri izbiri motorističnih oblačil morate biti med drugim pozorni tudi na proizvajalca oziroma blagovno znamko. Od tega je namreč v veliki meri odvisno, kako kakovostna bodo oblačila za motor.

Motoristična jakna in motor
Motoristična jakna iz odpornega materiala je zanesljiva obramba pred vremenskimi vplivi in poškodbami

Pomembno je torej, da je motoristična jakna izdelana iz kakovostnih in odpornih materialov, kot sta usnje in tekstil. V primeru padca motorista zelo prav pridejo posebne zaščitne blazinice na komolcih, ramenih in na hrbtu.

Motoristična čelada, hlače in rokavice

Ko je govora o moto opremi, nikakor ne moremo mimo obvezne opreme, kot je motoristična čelada. Ta mora dobro zaščititi glavo in obraz pred poškodbami. Izbrati je treba čelado, ki povsem ustreza vaši glavi in ima certifikate, ki omogočajo varnost. Na voljo so različne vrste čelad, kot do integrirane, polintegrirane, off-road in jet čelade.

Motoristična čelada
Motoristična čelada ščiti glavo pred poškodbami

Motoristična jakna je navadno prva asociacija, ko je govora o oblačilih za motor. Poleg jakne so ključnega pomena tudi motoristične hlače. Te morajo omogočiti primerno zaščito nog in morajo biti narejene iz dovolj trpežnih materialov. Tako kot jakne so na voljo v usnjeni in tekstilni različici. Seveda so tudi v tem primeru zelo zaželene dodatne zaščitne blazinice na kolenih in bokih.

Pogosto pa pozabljamo na opremo, kot so moto rokavice. Te lahko na izjemno učinkovit način ščitijo roke motorista pred vremenskimi vplivi, prav tako pred poškodbami in vibracijami. Izbrati je treba motoristične rokavice, ki so narejene iz kakovostnih materialov, in omogočajo dovolj dober oprijem na krmilu.

Motoristična blagovna znamka RST

Še preden se odpravite po nakupih motoristične opreme, si najprej pripravite seznam priznanih proizvajalcev oziroma blagovnih znamk tovrstne opreme. Med drugim boste naleteli tudi na blagovno znamko RST, ki velja za eno od najbolj priznanih na trgu.

Oblikovanje novih RST moto oblačil

Na sploh je RST moto oprema izjemno kakovostna, na voljo pa je v specializiranih prodajalnah s tovrstno opremo.

Britansko podjetje za izdelovanje motoristične opreme

Vsi tisti, ki ste vešči pri izbiri moto opreme, ste verjetno že naleteli na RST blagovno znamko in najverjetneje že pridno uporabljate kakšen njihov izdelek. Znamka je že kar nekaj časa na trgu – vse od leta 1988. Gre za priznano britansko podjetje, ki je znano po celem svetu.

Že od samega začetka je RST na trg postavljalo predvsem kakovostna motoristična oblačila, ki kupcem omogočajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno. Obenem je RST moto oprema znana tudi po tem, da ponuja zelo visoko stopnjo varnosti za motoriste.

RST najprej prične z izdelavo moto rokavic

Tisti, ki dobro poznate zgodovino blagovne znamke RST, vedo povedati, da je podjetje najprej pričelo s proizvodnjo moto rokavic. Z leti se je proizvodnja seveda samo še širila in danes na trgu ponujajo najrazličnejša motoristična oblačila. Izjemno kakovostna je tudi RST motoristična obutev.

RST motoristične rokavice so lahko najrazličnejših tipov. Na voljo so na primer športne rokavice, čoper rokavice, adventure moto rokavice. A ne glede na tip se prav vse vrste odlikujejo po izjemni kakovosti. Zelo pripomorejo k obvladovanju motorja, obenem pa motorista zelo dobro zaščitijo – njegove roke v primeru padca.

Široka paleta motorističnih oblačil RST

RTS na trgu ponuja zelo raznoliko paleto moto oblačil – za moške in ženske. Med bolj priljubljenimi kosi so tudi ženske motoristične jakne, ki se izdelujejo v najrazličnejših krojih, oblikah in barvah. Enako velja za motoristično obutev.

Opremo za motoriste omenjene priznane britanske blagovne znamke lahko kupite tudi v spletni trgovini, kjer so cene izdelkov kupcem še bolj prijazne.

Profesionalni motoristi posegajo po RST izdelkih

Kako kakovostne izdelke ponuja znamka RST, dokazuje tudi dejstvo, da po njihovih kombinezonih posegajo tudi profesionalni motoristi. Nosijo jih na različnih dirkah. Takšno oblačilo je še toliko bolj posebno, ker med drugim vključuje tudi sistem zračnih blazin.