V nekaterih obdobjih letnega časa je vožnja na cesti in tudi na drugih terenih veliko zahtevnejša, predvsem zaradi vremenskih razmer. V takšnih primerih morate pri roki zato vedno imeti številne pripomočke, ki vam zagotavljajo kakovostno, predvsem pa nadvse varno vožnjo. Pomemben del tega so tudi snežne verige. 

 Čeprav vam verige za sneg pridejo prav le nekajkrat na leto, je dobro, da jih smatrate kar za obvezen del opreme, še zlasti če veliko vozite po višje ležečih terenih, kjer je uporaba verig več kot dobrodošla. Ker pa na trgu obstaja zelo pestra ponudba tovrstnih verig, je najbolje, da vam pri nakupu novih pomagajo kar strokovno podkovani prodajalci, ki jih boste našli v specializiranih prodajalnah z avtomobilsko opremo.

Različne vrste snežnih verig 

Snežne verige, ki so vam na voljo na trgu, se med seboj lahko razlikujejo tudi po načinu nameščanja. Priporočamo vam nakup nekoliko dražjih verig za sneg, ker je veliko večja verjetnost, da jih boste hitreje in enostavneje namestili.

Kakovostne snežne verige za osebna vozila
Snežne verige za osebna vozila

Sicer pa boste na trgu večinoma izbirali med različnimi vrstami jeklenih snežnih verig. Ko jih boste nameščali na svoje vozilo, ne pozabite pri tem uporabiti rokavic, ki vam bodo delo bistveno olajšale. 

Trening nameščanja verig 

Snežne verige so lahko za nameščanje, sploh če jih boste nameščali prvič, kar precej zoprna zadeva. Ravno zato je najbolje, če že doma povadite nameščanje. Ker vas v takšni situaciji ne bo prav nič priganjalo, boste kasneje lahko lažje vedeli, kako se opravila lotiti hitreje.

Video: Nameščanje snežnih verig

Verige enakih dimenzij kot kolesa 

Najpomembneje od vsega pa je, da imate snežne verige, ki so popolnoma enakih dimenzij, kot so kolesa vozila. Vedno jih morate natakniti na pogonsko os. Če boste to delo opravili drugače, vam verige za sneg ne bodo kaj dosti koristile. 

Prav tako vam snežne verige ne bodo koristile v največji možni meri, če jih boste kupovali pri nepreverjenem ponudniku. Zelo veliko dobre izbire se v tem hipu nahaja tudi v številnih spletnih prodajalnah z avto opremo. 

Ne pozabite preveriti ponudbe tudi v spletni prodajalni witcar.it, kjer si boste z nakupom verig za sneg zagotovili vrhunski, a cenovno dostopen izdelek.