Naslednje poletje imamo v planu kupiti psa. Priprave na našega prvega družinskega psa seveda potekajo že dlje časa. Oba s partnerjev sva zrasla s hišnim ljubljenčkom, in pri obeh je bil to pes. Zato je skoraj že samoumevno, da bodo tudi najini otroci deležni sobivanja s prijaznim kosmatincem. Najprej se seveda odločamo kakšne pasme bo pes. Mora biti čuvaj, a hkrati tudi prijazen do otrok in družine. Nato sledi priprava njegovega bivališča. Vsi se strinjamo, da pri naši hiši pes ne bo kraljeval na kavču.

Pes bo imel svoj pesjak in svojo pasjo uto, ne bo pa imel prepovedanega dostopa v hišo. Trenutno se s partnerjev ukvarjava z vprašanjem ali zaradi psa kupiti tudi korito za prtljažnik. Imava namreč dva nova avtomobila, psa pa je treba nekje tudi prevažati. Na zadnjih sedežih gotovo ne bo, saj so tam avtosedeži za otroke. Zato bo moral biti v prtljažniku. Kupili bomo tudi pasji boks, a vseeno mislim, da bi zelo prav nam prišlo tudi korito za prtljažnik.

Praktičnost in enostavno vzdrževanje

Korito za prtljažnik je zelo praktično. Iz umetne mase je namreč enostavno za čiščenje in vzdrževanje. Samo streseš pesek, zemljo ali drugo umazanijo ven, do čistega ga pa lahko obrišeš z mokro gobico ali krpo. Čisto drugače kot pri prtljažniku brez korita, ko je treba ves pesek dobro posesati – običajno navadni sesalec ne zadostuje.

Če pa je bolj umazano, moraš s krtačo zdrgniti in nato kar nekaj časa posušiti, da blago ne splesni ali zgnije. Prav zato se nagibam k nakupu korita za prtljažnik. Korito prtljažnika namreč omogoča tudi, da se tekočina ne razlije po preostalem prtljažnem prostoru. Mislim, da je prve mesece zaradi lulanja psa tudi to pomembno. Poleg tega pa psu na takšni podlagi tudi ne bo drselo.

Preberite si še naslednji članek: Najem avtodoma v poletnem in zimskem času

Najem avtodoma vas lahko stane različno. Končna cena je v največji meri vsekakor odvisna od tega, za kakšen tip avtodoma se boste odločili.

Tudi za drugo uporabo

Tudi pri sosedih imajo psa. Prejšnji teden sem po naključju srečala sosedo in debata se je razvila prav v to smer – korito za prtljažnik. Soseda je nad prtljažnim koritom navdušena, a ne le zaradi psa.

Pravi, da mi bo prav prišlo tudi za druge stvari – npr. za rože, zemljo, pesek, vrtnarije itd. predvsem zaradi zelo enostavnega čiščenja.