Ker zadnja leta v Sloveniji tako rekoč vsako poletje pustoši toča, pri nas pa imamo pri hiši dva avtomobila in zgolj eno garažo, sem se prejšnje leto odločil za nakup pokrivala za avtomobil oziroma vreče za točo. Nameraval sem jo kupiti v eni od trgovskih verig, ki je pokrivala za točo ponujala po precej ugodni ceni, a mi je sodelavec takoj dejal, da njihove vreče za točo niso prav dobre kakovosti – sam jo je kupil pred dvema letoma, pa se mu je tako zaradi toče kot drugih vremenskih vplivov (sončni žarki, dež), precej hitro uničila.
vreče-za-točo

Ne glede ne to sem se na dan, ko se je začela akcija za pokrivala proti toči odpravil v trgovino, saj sem si mislil, da se pri tako nizki ceni izplača kupiti tudi pokrivalo, ki zdrži vsega skupaj zgolj dve leti, nato pa bom pač kupil novega. Ko sem prišel v trgovino, pa sem bi neprijetno presenečen. Ob deseti uri dopoldne namreč ni bilo na voljo več niti ene same vreče za točo, prodajalka pa mi je povedala, da so dobili zgolj tri, in da so precej hitro pošle. Odpravil sem se še v eno od njihovih trgovin in tudi tam je bila ista pesem – zmanjkalo jih je!

Seveda sem bil precej nejevoljen in sem vodstvu trgovske verige še isti dan poslal nezadovoljno pismo, na katerega so mi čez nekaj dni odgovorili, da sicer obžalujejo, da izdelka nisem dobil, a da je akcijska ponudba vedno dobavljena v manjših količinah. Hkrati so zabeležili, da se tovrstne akcijske ponudbe ponavljajo – če vreče za točo ne bodo ponovno na voljo v akcijski ponudbi še v tem letu, bodo gotovo v naslednjem.

pokrivalo-proti-točiMoram priznati, da me je takšen odgovor precej presenetil, kajti od vsakega dobrega trgovca bi pričakoval, da se bo potrudil dobaviti večjo količino izdelkov, po katerih je dejansko povpraševanje, saj naj bi si nenazadnje želel prodati čim več in si s tem zagotoviti tudi čim večji dobiček. Žal pri nekaterih očitno ni tako.
Kakor koli, vsekakor nisem imel namena čakati na naslednjo akcijo ali celo na naslednje leto, kajti tudi toča ne bo čakala. Odločil sem se za nakup pokrivala preko spleta in tam je bila kar pestra ponudba. Malo sem primerjal in nazadnje naročil pokrivalo proti toči na strani withcar.si, kjer so ponujali univerzalne vreče za točo v štirih različnih velikostih. Material se mi je zdel zelo kakovosten, tako da bo moja vreča zdržala dlje kot bi »trgovinska«, napenjanje pa je bilo enostavno. Edino glede velikosti nisem bil povsem prepričan, a so mi na withcar.si zagotovili, da lahko pokrivalo tudi pošljem nazaj in ga zamenjam za večjega ali manjšega, če ne bi bilo primerne velikosti.
Zdaj je ženin avto seveda že pripravljen na prve letošnje pošiljke ledenih kroglic – da bomo vrečo tudi praktično preizkusili, ko bo treba.